Stadstuin bij gerenoveerd herenhuis Gent

Richt uw blik op de inrichting van uw tuin

In een kleine tuin in Gent vinden we een zwarte eettafel voorzien van stoelen en een zitbank. Deze design tuinmeubelen geven allure aan een kleine oppervlakte achter de rijwoning. Voor de inrichting van deze stadstuin werkten wij samen met Mathieu, bekend van ‘De Telder Tuinen’.

Doordat deze stadstuin eerder een kleine oppervlakte had, was dit project een heuse uitdaging. We werkten daarom met een minimum aan materialen die toch een zekere warmte uitstralen. Om die reden viel de keuze op houten wanden en natuursteen op de grond. Daarnaast wilden we deze strakke eenvoud ook counteren door toch een boeiend geheel te creëren met verschillende types van buitenruimtes. We volgden daarbij het parcours van de zon, wat resulteerde in een ochtendterras langs de zijgevel en een middagterras achteraan. ’s Avonds was het dan weer belangrijk om sfeer te creëren, wat gebeurt door verschillende verlichtingsaccenten. Onderaan de houten wand is er bijvoorbeeld een lange verlichtingsstrip die zorgt voor indirect licht en ook in de omgeving van de planten zijn lampen voorzien die de tuin meer visuele diepgang geven.

De Neutra-eettafel is dan weer een echte eyecatcher in het ontwerp. Ze is prominent aanwezig en vormt een aantrekkingspool. Hier vervult het buitenmeubilair dus niet enkel een praktische functie, maar dient ze ook als een soort sculptuur. In dat opzicht staan stoelen, tafels of woonaccessoires niet los van een tuin- of terrasontwerp, maar vullen ze het geheel aan. Ze kunnen het zelfs versterken.

De inrichting van deze stadstuin illustreert eigenlijk hoeveel functies buitenmeubilair kan krijgen als je de juiste stoel of tafel in de juiste context plaatst. Contacteer ons gerust voor uw ideeën rond de inrichting van uw tuin.

Wij maken de nodige tijd voor u vrij om van uw huis, tuin, terras, poolhouse of wellnessruimte een pareltje te maken, waar het zalig vertoeven is. Iedere plek in uw woning moet een volwaardige leefruimte worden. De warme gezelligheid van binnen moet ook buiten te vinden zijn. En het gevoel van ruimte en openheid van de natuur moet op de een of andere manier ook naar binnen getrokken worden. Dat is onze missie.